Mazda CX-5

 • Mazda CX-5

 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
 • Slide Title

  Write your caption here

  Button
Ring oss i dag på: 52 70 79 10

Mazda CX-5


Full av selvtillit og sikkerhet

Mazda CX-5, Norges mest solgte SUV 2013 og 2014, fortsetter å levere innenfor segmentet kompakte SUVer. Eksklusivt på interiør og stilfulle 'KODO - Soul of Motion' designdetaljer understreker følelsen av kvalitet. De unike karosserilinjene kommer i en ny karosserifarge, Sonic Silver Metallic, som en av ni tilgjengelige farger.

SKYACTIV-teknologi sørger for imponerende ytelser og kjøreegenskaper, uten å gå på kompromiss med effektiviteten. CX-5 er ikke bare morsom å kjøre, den byr på førsteklasses sikkerhet med sine i-ACTIVSENSE sikkerhetsfunksjoner. Vårt innovative infotainmenstsystemet, MZD Connect, gir deg enkel tilgang til alt du trenger, fra musikk til navigasjon - for best mulig kjøreopplevelse.

Finn ut hva det er som gjør denne bilen så spesiell

EKSTERIØR

Et sporty og elegant eksteriør

Stilige designelementer gir Mazda CX-5 det siste KODO - Soul of Motion designuttrykket. Fra det dristige og sterke ansiktet til den energiske, tredimensjonale lyssignaturen er CX-5 lett å kjenne igjen.
 
Bilens eksteriør er basert på vårt nye ‘KODO – Soul of Motion' designspråk, inspirert av de kraftige og smidige bevegelsene til en gepard. Dens kraftfulle, foroverlente holdning, kombinert med den sporty og dynamiske karosseristilen, skaper en levende tilstedeværelse som kommuniserer energi og hurtighet.

’KODO – Soul of Motion’

Atletisk og attraktivt design
 
CX-5 er full av personlighet og uttrykker ’KODO – Soul of Motion’, noe som fremkaller en emosjonell respons når du sitter bak rattet.
 
Karosseristilen er inspirert av gepardens energi og kraftfulle bakpart. Det kompakte designet gjenspeiler øynene og holdningen til en sammenkrøpet gepard. Hele eksteriøret på denne kompakte SUVen kombinerer funksjonalitet og robust byggekvalitet med sportslig stil og eleganse.

INTERIØR

Alt er designet rundt deg

De teknologiske oppkoblingsmulighetene i Mazda CX-5 er utformet slik at føreren skal føle seg i ett med bilen. Vårt innovative infotainmentsystem, MZD Connect er brukervennlig og tilpasset føreren, og den elektriske parkeringsbremsen (EPB) gjør kupeèn mer funksjonell og bekvem. Med et BOSE® surround-anlegg kan hver eneste kjøretur bli enda morsommere.
 
Materialer og designelementer gir interiøret en følelse av høy kvalitet og godt utført håndverk. Kupéen kombinerer komfort og praktiske løsninger, med smarte oppbevaringsrom og mer plass. Med Mazda CX-5 får du følelsen av at alt er designet for deg og en følelse av harmoni med bilen.

MZD Connect - Kontroll med fingertuppene og stemmen

 Opplev Mazdas innovative infotainmentsystem MZD Connect. Systemet er smart oppbygd og enkelt å bruke. Koble til din smarttelefon og du kan enkelt motta handsfree telefonsamtaler via Bluetooth og høre på din favorittmusikk. Lytt til dine favoritt radiostasjoner online eller bruk bilens innebygde DAB- eller FM-radio. En annen mulighet er å koble til en iPod eller USD-minne. AUX, USB eller Bluetooth – utvalget av intelligente teknologier byr på komfort som gjør enhver biltur til en ny mulighet.
 
Informasjonen vises i den høyt plasserte 7" store fargeberøringsskjermen. Du kan også kontrollere alt ved hjelp av den intuitive HMI Commander. Begge sørger for at MZD Connect kan betjenes uten anstrengelser, slik at du kan konsentrere deg om veien foran deg.

Elektrisk parkeringsbrems (EPB)

Mazdas første elektriske parkeringsbrems som betjenes av en bryter erstatter håndbrekket på CX-5. EPB er montert på midtkonsollen og gjør det enkelt å slå parkeringsbremsen på eller av.
 
EPB er konstruert for å forhindre feil bruk og virker kun når motoren er i gang og føreren trår inn bremsepedalen. Det er like trygt som det er bekvemt, fordi systemet bare frigjør bremsen når motoren er i gang og føreren trår på bremsepedalen. 

Karakuri-setesystem
Et fleksibelt interiør som tilpasser seg dine behov

Vi var de første i verden som tok i bruk Karakuri-setene i bilene våre. Det er enkelt å betjene de 40:20:40-delte setene via betjeningsspaken i bagasjerommet eller med knappene øverst på setene. Bruk midtdelen enten som et femte sete, et midtarmlene med innebygde koppholdere eller flatt nedfellt slik at du kan transportere lange gjenstander. Når setet er flatt nedfellt, er setet på samme nivå som gulvet i bagasjerommet. Enda en nyvinning i dette segmentet er vårt innovative Karakuri-system for heving og senking av bagasjeromshyllen sammen med bakluken.

Trenger du plass bak? Livet blir enklere med vårt fleksible setesystem.

YTELSE

Dynamisk kjøreglede med kompromissløse ytelser

 Vår prisbelønte SKYACTIV-teknologi leverer både drivstoffeffektivitet og kompromissløse ytelser, men er fortsatt like morsom å kjøre.
 
Det lette og sterke karosseriet, samt det aerodynamiske understellet på CX-5, bidrar til presise svingegenskaper og lett manøvrering ved kjøring i sterk vind, og også til god stabilitet ved kjøring i høy hastighet på motorveien. Ønskes ekstra reaksjon og respons, kan funksjonen valg av kjøremodus levere dette ved behov.
 
Forbedringer i opphenget og setene bidrar til en smidigere og mer komfortabel kjøreopplevelse. Vi har også forbedret NVH-egenskapene for å redusere vind-, vei- og motorstøy inne i kupéen.

SKYACTIV karosseri En lettere karosseristruktur for en mer dynamisk kjøreopplevelse

Det lette SKYACTIV-karosseriet på Mazda CX-5 bidrar ikke bare til bilens effektive drivstofforbruk, men sørger også for at du kan glede deg over en usedvanlig morsom, hurtig og reaksjonsvillig kjøreopplevelse.
 
Selv om karosseristrukturen er lett, går det ikke på bekostning av sikkerheten. Ved å konstruere SKYACTIV-karosseriet med hjelp av ny teknologi og nye materialer, som høyfast stål, har vi også bygget det usedvanlig sterkt.

Oppheng foran og bak

Nå kan du glede deg over mer komfort uansett hvor du kjører. Vi har forbedret opphenget foran og bak på CX-5 for å jevne ut og dempe støtene fra kjøring på humpete veier.
 
Du vil også legge merke til endringer i manøvreringsegenskapene da vi har forbedret stabiliteten ved både svingkjøring og på rett linje i høy hastighet.

SKYACTIV-bensinmotor og dieselmotor

Våre SKYACTIV-motorer leverer kraftfulle og effektive kjøreopplevelser – og flere valg. CX-5 tilbys nå også med SKYACTIV-G 2,5 liters bensinmotor, som leverer 192 hk. CX-5 kombinerer også SKYACTIV-D dieselmotor med to-trinns turbolader som eliminerer responsforsinkelsen som er typisk for turbomotorer.
 
Med hver motor følger flere valg av girkasse. Du kan velge smidige og myke skifter fra SKYACTIV-MT manuell girkasse. Eller du foretrekker kanskje den sportslige følelsen med SKYACTIV-Drive automatgirkassen.

SIKKERHET

Beskytter deg med avanserte sikkerhetsfunksjoner

Ved å utvikle vår 360-graders i-ACTIVSENSE-teknologi, har vi høynet sikkerheten i Mazda CX-5 slik at den fortsatt er en av de sikreste bilene i sin klasse. Adaptive LED-frontlykter justerer seg automatisk slik at det er like enkelt å se i mørket som om dagen, og hjelper deg å kjøre trygt.
 
Føreroppmerksomhetsvarsling (DAA) bidrar til tryggere kjøring ved å overvåke hvordan du kjører og anbefale at du tar en pause hvis systemet tror du er trett og sliten. Og Rear Smart Brake Support (SBS) bidrar til å forhindre helt eller redusere skadeomfanget hvis du skulle kollidere under rygging.

Adaptive LED frontlykter (ALH)

Adaptive LED frontlykter kontrollerer automatisk retningen, høyden og rekkevidden på lysstrålen for å bedre sikten og gjøre kjøringen i mørket enklere. Hvis systemet oppdager et møtende kjøretøy, slukkes ett av LED-fjernlysene for å unngå å blende de andre trafikantene, mens de andre LED-lysene forsetter å lyse opp veien. 
 
Med nærlys vil LED-lysene lyse opp et bredere felt slik at det er lettere å svinge og få øye på fotgjengere i veikryss. Systemet hever frontlysene for å øke sikten på lang avstand på motorveien.
(Utstyrsnivå Vision).

Føreroppmerksomhetsvarsling (DAA)

Mazda CX-5 er utstyrt med føreroppmerksomhetsvarsling (DAA) som registrerer eventuelle endringer i ditt kjøremønster som skyldes tretthet eller uoppmerksomhet. Systemet overvåker føreren i en periode på 20 minutter med en hastighet over 65 km/t. En varsellampe aktiveres (kaffekopp) om kjøremønsteret endres eller om man har kjørt i over 2 timer uten å stoppe. (Utstyrsnivå Optimum).

Smart City Brake Support (SCBS) 

Systemet er designet for å sikre din trygghet og redusere risikoen for kollisjoner i lave hastigheter. Systemet overvåker avstanden og hastigheten til bilen foran deg og bremser automatisk hvis det er fare for at en kollisjon kan oppstå i hastigheter opp til ca. 30 km/t. Mazda CX-5 Optimum har også autobrems bak som er et radarbasert system aktivt ved rygging i opptil 8 km/t for å redusere kraften i et sammenstøt eller helt forhindre kollisjon om man rygger mot en hindring.

OVERVÅKING AV KRYSSENDE TRAFIKK VED RYGGING (RCTA) .

Systemet aktiveres så snart du setter din Mazda CX-5 i revers. Du varsles om biler som nærmer seg i den retningen du skal når du f.eks. rygger ut fra en parkeringsplass. Et lydsignal og et blinkende lys på dørspeilet informerer deg om eventuelle hindringer som befinner seg på utrygg avstand. Alarmen stanser så snart området er klart slik at du kan fortsette ryggingen på en trygg måte. (Utstyrsnivå Vision).

BLINDSONEOVERVÅKING (BSM) 

Selv med riktig justerte speil er det ikke alltid at føreren har full oversikt over biler i nærheten. Det radarbaserte systemet i Mazda CX-5 varsler deg hvis et kjøretøy kommer inn i din blindsone. Hvis du viser at du ønsker å skifte kjørebane, eller et kjøretøy nærmer seg fra opptil 45 meter bak deg, informerer systemet deg via et hørbart varselsignal og blinkende lys i speilet. Alarmen stanser så snart området er klart slik at du trygt kan skifte kjørebane. (Utstyrsnivå Vision).

MILJØ

Både drivstoffeffektiv og en fornøyelse å kjøre

Mazda CX-5 leverer svært gode miljøegenskaper uten at det går på bekostning av kjøreopplevelsen. Vi har skapt en svært effektiv og aerodynamisk bil som bruker SKYACTIV-teknologi og nye materialer for å gjøre bilen lettere, samtidig som den er bemerkelsesverdig sterk.
 
Med i-stop sparer du drivstoff når du står på tomgang i trafikken og det er ingen overraskelse at CX-5 leverer utmerket drivstofføkonomi og konkurransedyktige CO2-utslipp som starter på 119 g/km. Dieselmotoren tilfredsstiller utslippskravene i Euro 6 med god margin.

SKYACTIV drivverk

SKYACTIV-drivverk er en kombinasjon av våre motorer og girkasser. De er konstruert for å støtte opp om hverandre og produsere en effektiv bil med bedre ytelser og lavere forbruk.
 
Det betyr at motorene har svært gode miljøegenskaper, spesielt sammenlignet med andre i SUV-segmentet. Vår SKYACTIV-D dieselmotor bruker kun fra 4,6 l/100 km – selv om den er turboladet, og SKYACTIV-G bensinmotor fra kun 6.0 l/100 km.
Vårt i-stop system i Mazda3 forbedrer drivstofføkonomien ved å slå av motoren når du står på tomgang i trafikken. Dette merker du nesten ikke, fordi i-stop restarter motoren raskere og mer smidig enn de fleste andre stopp-start systemer. Motoren din er klar til å kjøre videre så snart du ønsker det. i-stop er tilgjengelig både med manuelt gir og automatgir.

Systemet har vunnet flere teknologiske priser og er verdens eneste start-stopp system som benytter forbrenningsenergi til å restarte. Nok et eksempel på hvordan vi utfordrer grenser.
KONTAKT SELGER
Share by: