Mazda3 Sedan

 • Slide Title

  Det velkjente Mazda-fronten på Mazda3 sedan har den karakteristiske grillen med integrerte LEDfrontlykter som skaper denne bilens sporty og dynamiske tilstedeværelse.

  Button
 • Slide Title

  Karosseristilens metalliske og stramme fasong skaper rike og myke reflekser. Og KODO-designet skaper konturer som uttrykker bevegelse og rytme.

  Button
 • Slide Title

  De karaktersterke lysene og bilens smidige egenskaper skaper et usedvanlig sporty utseende i sedanklassen. Den ekstra bagasjeromsplassen oppnås uten eksteriørmessige kompromisser .

  Button
 • Slide Title

  Dette er en bil som utløser en emosjonell respons fra første øyeblikk. Karosseriet har karaktersterke linjer som er inspirert av naturens egne krefter.

  Button

Mazda3 Sedan


En spennende sporty sedan med svært god drivstofføkonomi

Mazda3 sedan er bygget rundt vårt designspråk ’KODO – Soul of Motion’. Med et helt nytt design som skaper forventninger fra første øyeblikk og videreutviklet på alle måter markerer den nå et stort skritt fremover for sedanklassen. Med hele vårt utvalg av avansert SKYACTIV-teknologi bryter vår spreke sedan grenser ved å levere en kompromissløs kombinasjon av spennende kjøreopplevelser og kjøreegenskaper, sammen med ledende drivstofforbruk og CO2 -utslipp.

I Mazda3 sedan finner du MZD Connect - oppkoblingsmulighet for mobiltelefon som gjør det mulig å være koblet til internett via telefonen for å få tilgang til en rekke radiostasjoner via Appen AHA. 

Finn ut hva det er som gjør denne bilen så spesiell

EKSTERIØR

En sportslig sedan med KODO design karosseristil

 Mazda3 sedan er designet med designspråket ’KODO – Soul of Motion’ og karosseriet uttrykker dynamisk bevegelse i hver eneste detalj – fra bunnen og opp. De karakteristiske linjene på nye Mazda3 sedan skaper inntrykk av kraftfull bevegelse forover.
 
Den sterke og brede holdningen gir hint om spennende kjøreegenskaper og manøvrerbarhet. Med sitt KODO design formidler denne bilens utvendige design en energisk spenning og en følelse av rytmisk bevegelse som umiddelbart frister føreren.

Mazda lettmetallfelger

Mazda3 Core og Vision komer med 16" lettmetallfelger, mens Optimum kommer med 18". Lettmetallfelgene understreker følelsen av fart og stabilitet som uttrykkes i bilens design. Med noen av klassens letteste strukturer, og et design som demper støy og gir stabile kjøreegenskaper, sørger våre Mazda lettmetallfelger for en enestående kombinasjon av stil og ytelser. Dette er hjul som gjenspeiler bilens kombinasjon av styrke og respons.

INTERIØR

Et utsøkt interiør med innovativ teknologi

 Sett deg inn bak rattet og opplev hvor romslig interiøret i Mazda3 er. Sett deg godt til rette i sportssetene og la deg begeistre av detaljene i førermiljøet. Den luksuriøse følelsen og de myke tekstilene. Kvalitetsinntrykket av silkematt krom og behagelige overflater.

Vi har tatt håndverk til et nytt og høyere nivå i dette føremiljøet. I nye Mazda3 sedan kan du via MZD Connect være koblet mot internett via din telefonen og få tilgang på en rekke radiokanaler. Enda en måte å ta kjøregleden til et nytt nivå.

MZD Connect

Nye Mazda3 er mer interaktiv enn tidligere. Via en sentralt plassert 7" berøringsskjerm i farger får du et godt overblikk over alt som er viktig rundt kjøringen. Du styrer enkelt lydsystemet, navigasjonen og kobler opp telefonen med Bluetooth mot bilen. Med smart-telefon kan du også med utvalgte Apper koble deg til internettradio og få tilgang på en rekke radiostasjoner. 
 
I tillegg et multikontrollratt som er bekvemt plassert mellom forsetene for enkel tilgang til multimediesystemene.

Active Driving Display

Active Driving Display er en annen av våre egenskaper som både er estetisk og praktisk. Dette panelet – vertikalt plassert i førerens synsfelt – viser viktig førerinformasjon inkludert hastighet, ruteveiledning og en rekke aktive sikkerhetsvarsler.

Når du starter kjøreturen, vil Active Driving Display (på Optimum) heves til vertikal stilling. Og idet du starter å kjøre, vil du oppdage hvor praktisk og komfortabelt det er å se viktig informasjon som et virtuelt bilde – uten å måtte ta øynene fra veien.

YTELSE

Spennende kjøreegenskaper, dynamisk kjøreopplevelse

Mazda3 sedan har kjøreegenskaper som overgår de forventningene som det sporty designet skaper. Bilene våre er kjent for morsomme og dynamiske kjøreegenskaper. Det er fordi vi setter kjøregleden i høysetet. Dette er kun ett av mange eksempler på hvordan vi sprenger grenser.
 
Den ukonvensjonelle tilnærmingen til design og konstruksjon av biler fortsetter her, med en bil som er inspirert av det japanske uttrykket Jinba Ittai - hest og rytter i ett. Dette skaper en spesiell forbindelse mellom bilen og føreren som bidrar til denne sporty sedanens spennende kjøreegenskaper, med morsomme og responsive egenskaper.

SKYACTIV-BODY karosseristruktur 

Den nye SKYACTIV-BODY karosseristrukturen forsterker bilens kjøreegenskaper og gir deg en morsommere kjøreopplevelse. Hvordan gjøres dette? Vi har benyttet forsterkninger av høyfast stål for å forbedre stivheten i karosseristrukturen med ca. 30%. I tillegg til å være sterkere, reduserer den lettere karosseristrukturen bilens totalvekt.

Kombinasjonen av økt stivhet og lettere vekt bidrar til kvikkere og mer responsive kjøreegenskaper. Dette forbedrer kjøredynamikken og gir deg en morsommere kjøreopplevelse.

SKYACTIV motorer og girkasse

SKYACTIV-G 2,0-liter er en kvikk, direkteinnsprøytet bensinmotor med god drivstofføkonomi. 

SKYACTIV-D 2,2-liter tilbyr rask akselerasjon som utfordrer konvensjonelle dieselmotorer. Tilbyr svært god drivstofføkonomi og ytelser.

Du kan velge sekstrinns SKYACTIV-Drive automatgir eller sekstrinns SKYACTIV-MT manuell med SKYACTIV-G 2,0-liter og sekstrinns SKYACTIV-MT manuell med SKYACTIV-D 2,2-liter. SKYACTIV-G-motoren tilfredsstiller utslippskravene i Euro 5, mens SKYACTIV-D-motoren tilfredsstiller de nye utslippskravene i Euro 6.

SIKKERHET

Klasseledende sikkerhet, førsteklasses beskyttelse

De enestående sikkerhetsegenskapene oppnås med avansert sikkerhetsutstyr som vårt system for overvåkning av kjøretøy bak (RVM) som varsler deg om bilene som kommer bakifra og inn i din blindsone og vår filskiftevarsler som forteller deg at du er i ferd med å forlate kjørebanen din. Vårt Emergency Stop Signal system blinker med varselblinklysene hvis du plutselig må bremse hardt.

Du har god oversikt over alle sikkerhetsvarslene dine på Active Driving Display. I tillegg til passive sikkerhetsegenskaper som vårt ekstra sterke SKYACTIV-karrosseri, betyr disse aktive teknologiene at du kan slappe av og nyte kjøringen i trygg forvissning om at dine passasjerer er beskyttet av enestående sikkerhetsutstyr.

Distance Recognition Support System

Distance Recognition Support System (DRSS) ingår i sikkerhetspakke (tilleggsutstyr til Optimum), og hjelper deg å opprettholde trygg avstand mellom din bil og bilen foran deg ved at du gjøres mer oppmerksom på denne avstanden.

I hastigheter mellom 30-200km/t benytter dette avanserte sikkerhetsutstyret radarteknologi for å overvåke avstanden foran deg. Distansen vises tydelig på ditt Active Driving Displaymed informasjon om den tiden bilen din trenger for å ta igjen bilen foran. Hvis du kommer for nærme bilen foran, vil DRSS varsle deg med blinkende lys på ditt Active Driving Display.

Smart City Brake Support (SCBS)

Dette systemet hindrer eller reduserer effekten ved frontkollisjoner ved hjelp av et svært nøyaktig system med lasersensorer som overvåker trafikken foran deg - for eksempel ved bykjøring.

Hvis systemet oppdager fare for kollisjon, forhåndsklargjøres bremsene slik at de raskt er klare til bruk. Hvis du ikke bremser, vil denne sikkerhetsegenskapen nødstanse bilen ved behov. Systemet virker i hastigheter mellom 4 og 30km/t. Slik kan du glede deg over kjøreegenskapene, i visshet om at bilen beskytter deg med ledende sikkerhetsegenskaper.
 
Smart City Brake Support er standard på alle utstyrsnivåer av nye Mazda3.

MILJØ

Svært god drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp

Mazda3 sedan kombinerer spennende kjøreopplevelser og svært god drivstofføkonomi, med lavt CO2 -utslipp fra bare 104 g/km1. Disse imponerende miljøegenskapene oppnås med våre banebrytende teknologier inkludert i-stop og vår avanserte SKYACTIV-teknologi.

En annen faktor som påvirker den imponerende drivstoffeffektiviteten er bilens ledende dynamiske egenskaper. Dette oppnås med det aktive luftspjeldet foran radiatoren. Spjeldet åpner og lukker seg automatisk i henhold til kjøreforholdene, reduserer bilens luftmotstand og forbedrer miljøegenskapene. Dette utstyret er nytt hos Mazda og bidrar til en stabil og avslappende kjøreopplevelse du vil sette stor pris på.
Vårt i-stop system i Mazda3 forbedrer drivstofføkonomien ved å slå av motoren når du står på tomgang i trafikken. Dette merker du nesten ikke, fordi i-stop restarter motoren raskere og mer smidig enn de fleste andre stopp-start systemer. Motoren din er klar til å kjøre videre så snart du ønsker det. i-stop er tilgjengelig både med manuelt gir og automatgir.

Systemet har vunnet flere teknologiske priser og er verdens eneste start-stopp system som benytter forbrenningsenergi til å restarte. Nok et eksempel på hvordan vi utfordrer grenser.
KONTAKT SELGER
Share by: