Mazda6 Sedan

  • Slide Title

    Write your caption here

    Button
  • Slide Title

    Write your caption here

    Button

Mazda6 Sedan


En sedan med høye ytelser, avansert teknologi og svært lavt drivstofforbruk

SKYACTIV-teknologi bidrar til imponerende krefter og svært god drivstofføkonomi. Mazda6 byr på spennende kjøreopplevelser og design av høy klasse. Med det prisvinnende 'KODO - Soul of Motion' design gir Mazda6 sedan en sterk og muskuløs tilstedeværelse.
 
Det eksklusive interiøret og Mazdas MZD Connect bidrar til en ekstra følelse av luksus. Med Bluetooth kan du koble din smarttelefon til bilen og ringe kontaktene dine direkte fra bilens touchscreen. Du kan overføre din favorittmusikk trådløst og få tilgang til det integrerte navigasjonssystemet. Og de avansert i-ACTIVSENSE sikkerhetsteknologiene tilbyr ekstra trygghet på hver eneste kjøretur.

Finn ut hva det er som gjør denne bilen så spesiell

EKSTERIØR

Et atletisk eksteriør med vår KODO design karosseristruktur

Mazda6 sedan karosseristil er en dynamisk utvikling av vårt 'KODO - Soul of Motion' design. KODO design er inspirert av gepardens smidige krefter og hurtighet. Denne bilen har en sportslig stil som uttrykker bevegelse og som helt umiddelbart fremkaller en emosjonell reaksjon. Med en sterk holdning som formidler vitalitet, er dette et dynamisk eksteriør som gir deg en følelse av forventningsfull spenning ved tanken på kjøregleden som venter.

LED lyssignatur

De skråstilte LED frontlyktene er et kraftfullt desigelement. I mørket gir deres dramatiske lyssignatur på begge sider av den øvre grillen et sterkt uttrykk for KODO design og produserer et gjennomtrengende lys selv på de mørkeste veiene.
 
Systemet reagerer dessuten på skiftende forhold og retter lysstrålen der hvor det er størst behov for den for å gi deg utmerket sikt og rekkevidde.

INTERIØR

Et velutstyrt interiør med MZD Connect

Interiøret oppleves romslig og velutstyrt. Design, materialer, ergonomi og innovasjoner av høy kvalitet, inkludert MZD Connect – vårt system for mobiloppkobling. Alle egenskaper er perfekt integrert, fra Pure White setetrekk i skinn til en elektrisk parkeringsbrems (EPB) som ivaretar uanstrengt parkering.

Intelligent innebygget teknologi

Med Bluetooth kan du koble din smarttelefon til bilen og ringe kontaktene dine direkte fra bilens touchscreen. Du kan overføre din favorittmusikk trådløst og få tilgang til det integrerte navigasjonssystemet. 
 
Det store 7" fargedisplayet og den intuitive Multimedia Commander sørger for at MZD Connect-systemet kontrolleres med et minimum av anstrengelser slik at du kan konsentrere deg om veien foran deg.

Elektrisk parkeringsbrems (EPB) 

Den nye elektriske parkeringsbremsen (EPB) gir deg ett-trykks kontroll ved start og avslutning av hver kjøretur. Ønsker du å slå håndbremsen av eller på, trykker du bare på en bryter mellom forsetene. Det er like trygt som det er bekvemt, fordi systemet bare frigjør bremsen når motoren er i gang og føreren trår på bremsepedalen.  

YTELSE

Spennende kjøreopplevelser med SKYACTIV- teknologi

SKYACTIV-teknologi betyr enestående kjøredynamikk med kompromissløs drivstofføkonomi. Bak rattet på Mazda6 sedan vil du kjenne spenningen ved krefter og hurtighet, kombinert med smidige egenskaper og eksepsjonell sikkerhet.
 
Innovativ fjæring sammen med avansert lydisolasjon sørger for betydelig redusert lydnivå i kupéen. Uansett om du er i byen eller på motorveien vil du alltid oppleve en komfortabel og morsom kjøretur. 

SKYACTIV bensinmotor og dieselmotor

SKYACTIV-G 2,0-liter er en smidig bensinmotor med direkte innsprøyting og god drivstofføkonomi, og det høyeste kompresjonsforholdet sammenlignet med bensinmotorer. Den er tilgjengelig med en 145 hk og 165 hk motor. I tillegg kommer den med 2.5-liter 192 hk.

SKYACTIV-D 2,2-liter har verdens laveste kompresjonsforhold sammenlignet med andre dieselmotorer, og rask akselerasjon som overgår andre dieselmotorer. Velg mellom 150 hk og 175 hk.

Både med SKYACTIV-G og SKYACTIV-D kan du velge sekstrinns manuell girkasse og sekstrinns automat. SKYACTIV-G-motoren tilfredsstiller utslippskravene i Euro 5, mens SKYACTIV-D-motoren tilfredsstiller de nye utslippskravene i Euro 6.

Valg av kjøremodus 

En smidig SKYACTIV-G 2,0 liters og 2,5 liters bensinmotor er tilgjengelig med en sekstrinns automatisk girkasse og tilgang til et nytt system for valg av kjøremodus. Denne siste innovasjonen gjør at du kan velge mellom to kjøremoduser og ekstra respons.

SIKKERHET

Avansert sikkerhetsteknologi med i-ACTIVSENSE

Bilens enestående sikkerhetsegenskaper starter med SKYACTIV karosseri som er utrolig lett og sterkt. Mazda6 sedan bygger videre på sitt sterke fundament og maksimal Euro NCAP femstjerners rangering med i-ACTIVSENSE, en omfattende pakke med aktive sikkerhetssystemer. Den nye føreroppmerksomhetsvarslingen (DAA) overvåker kjøringen din og oppmuntrer deg til å ta en pause, mens Smart City Brake Support bremser automatisk hvis du kommer for nærme et annet kjøretøy.

Lane-Keep Assist System (LAS)

Lane Keep Assist System (LKA), det nye systemet for kjørefeltassistanse, støtter opp om filtskiftevarsleren Lane Departure Warning System (LDWS). Det er designet for å gjøre kjøringen tryggere på motorveier med mye trafikk ved å overvåke bilens posisjon i kjørebanen.
 
Hvis du utilsiktet er i ferd med å komme over i neste kjørebanen, vil systemet varsle deg med et lydsignal og automatisk korrigere styringen slik at du gjenoppretter trygg kjøring.

Føreroppmerksomhetsvarsling (DAA)

Føreroppmerksomhetsvarsling (DAA) registrerer eventuelle endringer i ditt kjøremønster som skyldes tretthet eller uoppmerksomhet. Systemet overvåker føreren i en periode på 20 minutter med en hastighet over 65 km/t. En varsellampe aktiveres (kaffekopp) om kjøremønsteret endres eller om man har kjørt i over 2 timer uten å stoppe. (Utstyrsnivå Optimum).

Adaptive LED frontlykters (ALH)

De nye adaptive LED-frontlyktene sørger for svært god sikt i mørket. For å unngå å blende andre trafikanter, samtidig med at du har utmerket sikt, skifter systemet automatisk mellom nærlys og fjernlys avhengig av trafikk-forholdene.
 
Den nye Highway-modusen løfter lysstrålen i høyere hastigheter, og ved kjøring på motorvei sørger dette for bedre sikt over lengre avstand. Nærlyset gir bedre oversikt og sikt i veikryss. Også inkludert er adaptive kurvelys (AFS) som dreier når du kjører i svinger, slik at mørkekjøring blir tryggere både for deg og andre.

Smart City Brake Support (SCBS)

Systemet er designet for å sikre din trygghet og redusere risikoen for kollisjoner i lave hastigheter. Systemet overvåker avstanden og hastigheten til bilen foran deg og bremser automatisk hvis det er fare for at en kollisjon kan oppstå i hastigheter opp til ca. 30 km/t.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA)

Systemet aktiveres så snart du setter din Mazda6 sedan i revers. Du varsles om biler som nærmer seg i den retningen du skal når du f.eks. rygger ut fra en parkeringsplass. Et lydsignal og et blinkende lys på dørspeilet informerer deg om eventuelle hindringer som befinner seg på utrygg avstand. Alarmen stanser så snart området er klart slik at du kan fortsette ryggingen på en trygg måte.

BLIND SPOT MONITORING SYSTEM (BSM)

Selv med riktig justerte speil er det ikke alltid at føreren har full oversikt over biler i nærheten. Mazda6 sedans radarbaserte system varsler deg hvis et kjøretøy kommer inn i din blindsone. Hvis du viser at du ønsker å skifte kjørebane, eller et kjøretøy nærmer seg fra opptil 45 meter bak deg, informerer systemet deg via et hørbart varselsignal og blinkende lys i speilet. Alarmen stanser så snart området er klart slik at du trygt kan skifte kjørebane.

MILJØ

Førsteklasses miljøegenskaper, drivstofføkonomi og lave CO2-utslipp

Nye Mazda6 sedan tar i bruk hele utvalget av SKYACTIV-teknologiene for å levere ledende miljøytelser og drivstofføkonomi uten å gi avkall på gleden ved kjøreopplevelsen.

De svært effektive SKYACTIV-TEKNOLOGI motorer og girkasser, i-ELOOP og i-stop systemene (se mer nedenfor) i kombinasjon med den lette og sterke SKYACTIV-BODY karosseristrukturen plasserer denne bilen blant de aller beste når det gjelder drivstofføkonomi og lave CO2-utslipp. Allikevel produserer den sammenlignbare, eller bedre, ytelser enn andre biler i segmentet. Nok en gang har vi sprengt grenser ved å skape en bil med avanserte miljøegenskaper - uten å gi avkall på ytelsene.
Dette er vår første bilmodell med i-ELOOP, et system vi utviklet for å forsyne strømforbrukerne i bilen med energi som genereres når bilen bremser. i-ELOOP bidrar i betydelig grad til drivstofføkonomien - spesielt fordi vår unike kondensator lagrer og frigjør elektrisiteten raskere, mer pålitelig og mer effektivt enn andre systemer.

Ca. 10% av en motors ytelser omdannes vanligvis til elektrisitet for å forsyne strøm til bilens elektriske systemer. Med i-ELOOP trenger ikke motoren å lage elektrisitet mens den driver bilen. Og når 100% av motorens ytelser går til å drive bilen, bedrer dette bilens drivstofføkonomi og miljøegenskaper.
Vårt i-stop system i Mazda3 forbedrer drivstofføkonomien ved å slå av motoren når du står på tomgang i trafikken. Dette merker du nesten ikke, fordi i-stop restarter motoren raskere og mer smidig enn de fleste andre stopp-start systemer. Motoren din er klar til å kjøre videre så snart du ønsker det. i-stop er tilgjengelig både med manuelt gir og automatgir.

Systemet har vunnet flere teknologiske priser og er verdens eneste start-stopp system som benytter forbrenningsenergi til å restarte. Nok et eksempel på hvordan vi utfordrer grenser.
KONTAKT SELGER
Share by: